English
 


 
Βιβλιοπροτάσεις του Οίκου  Ως Οίκος Εθνικών Ελλήνων, δεν υιοθετούμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική/παραταξιακή θέση, καθώς θεωρούμε ως δεδομένο, ότι το σύνολο των σύγχρονων θεάσεων στα ζητήματα της πολιτικής, είναι είτε παντελώς άστοχα, είτε στην καλύτερη των περιπτώσεων μυωπικά ως προς την οπτική τους συνολικά για να οραματιστούν κάτι πέραν από μία διαχειριστική και πολύ προσωρινή χρονικά κατάσταση. Συνεχίζουν δε, να αποτελούν εργαλεία στα χέρια αυτών που θέλουν να διχάζουν και να φανατίζουν. Παρόλο που αφήνουμε συνειδητά «έξω από την πόρτα» μας ως συλλογικότητα κάθε επιμέρους επιλογή, καθώς ο άξονας των Ιδεών και των πεποιθήσεων που υπηρετούμε είναι πολύ πιο ψηλά και σφαιρικός, εν τούτοις, κάθε φορά που συναντούμε αναγνώσματα τα οποία πιστεύουμε ότι έχουν να προσφέρουν στο πεπαλαιωμένο και πάμφτωχο ιδεολογικό πλαίσιο της σύγχρονης σκέψης, δεν έχουμε παρά να το προτείνουμε αβίαστα προς κάθε φιλομαθή αναγνώστη. Άλλωστε, συχνά και οι ίδιοι μέσα από το σύνολο των έως τώρα και των μελλοντικών μας διαδικτυακών εκδόσεων, τολμούμε να αγγίξουμε πτυχές της σκέψης με εντελώς διαφορετική πυξίδα από το σύνηθες.
Οι απαραίτητες αυτές επισημάνσεις, καταγράφονται ώστε κάθε αδαής, κακεντρεχής, πωρωμένος ή απλώς βιαστικά ανόητος, που μπορεί να διαβάζει τις αναγνωστικές μας προτάσεις και να θελήσει να μας κατατάξει συνολικά σε κάποιον από τους κλάδους της σύγχρονης αντίληψης ιδεών συμφώνως με τα αποκλειστικά δικά του πρότυπα, να σκεφτεί καλύτερα πιο πριν.  Τα βιβλία, η γνώση, η κίνηση των Ιδεών, η διάδοσή τους, ο διάλογος και τα επιχειρήματα, αποτελούν τα καλύτερα εργαλεία για να βρίσκει κανείς λύσεις στα κοινά προβλήματα, και να αποφασίζει είτε προσωπικά κανείς, είτε συλλογικά εν τέλει, τις κατευθυντήριες, με ευθύνη και επίγνωση.

Η λίστα των προτάσεών μας, θα ενημερώνεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα, και φυσικά, είμαστε ανοιχτοί από πλευράς μας σε προτάσεις από αναγνώστες ή εκδότες που μπορεί να ενδιαφερθούν να θέσουμε στα προτεινόμενα και δικούς τους τίτλους.

Τέλος, απαραίτητη επίσης διευκρίνιση, ότι κανείς εκ των παρουσιαζομένων εκδοτών δεν συσχετίζεται μαζί μας με κάποια εμπορική δραστηριότητα, και φυσικά, ούτε η παρουσίαση τίτλων του εννοεί κατά ανάγκη ότι στηρίζουν οι ίδιοι εμάς.
Από πλευράς μας, προτρέπουμε έτσι και αλλιώς, κάθε αναγνώστη να στηρίζει με το να αγοράζει και να διαδίδει τα βιβλία των εκδοτών που κόντρα στις οικονομικές συνθήκες, επιμένουν να προσπαθούν να κρατήσουν όρθιοι.
 

 Οι βιβλιοπροτάσεις μας:
Από τις εκδόσεις Eurobooks/Ελεύθερη Σκέψη:
http://www.eleftheriskepsis.gr 

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Συγγραφέας: ΑΛΑΙΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ
http://www.eleftheriskepsis.gr/product_info.php?products_id=1047
Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
Συγγραφέας: ΑΛΑΙΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ

http://www.eleftheriskepsis.gr/product_info.php?products_id=61767
 
Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ
Συγγραφέας: ΑΛΑΙΝ ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ

http://www.eleftheriskepsis.gr/product_info.php?products_id=1046
Από τις εκδόσεις Ανοιχτή Πόλη:
Όλα τα προτεινόμενα βιβλία των εκδόσεων αυτών, καθώς και πολλά άλλα εξίσου αξιόλογα,
μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, http://rassias.gr/3a.html καθώς και από το Φιλοσοφικό Αθήναιον του Εκατηβόλου, επί της οδού Αριστοτέλους 36, Αθήνα, στις ώρες και ημέρες που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Πληροφορίες: https://www.facebook.com/ekatevolos

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Υπερ Της Των Ελλήνων Νόσου. Τόμος Α: Περί Των Πατρώων Θεών

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Αρετή. Το Αξιακό Σύστημα των Ελλήνων

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: Non Serviam. Κείμενα ενάντια στον Εφηρμοσμένο Μονοθεϊσμό

Βλάσης Γ. Ρασσιάς: "...το μεγαλείο και την απελπίσία σου" / Ιστορικό αφήγημα για την μυστική διαδρομή της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας

Steve Wyler: Ηλιακά Σύμβολα

Επόμενη
 

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί