English
 
 
Τα γεγονότα της Ελληνοτουρκικής "Κρίσης του Σισμίκ" το έτος "1987", μέσα από προσωπική μαρτυρία    
Ένα ελάχιστα γνωστό στους περισσότερους πολίτες γεγονός της πρόσφατης Ιστορίας των Ελλήνων, είναι οι ημέρες που έμειναν γνωστές ως “Κρίση του Σισμίκ”, στο αρκετά κοντινό μας “1987”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι στις ημέρες που διανύουμε, η Ελλάδα δείχνει να συμπιέζεται ανάμεσα στα εσωτερικά της κοινωνικά, οικονομικά, και κυρίως πολιτισμικά της προβλήματα και στην ολοφάνερη διάθεση εξ ανατολών για την υφαρπαγή εδαφών, αλλά και για τον εξαναγκασμό της Ελλάδος στο να καταστεί επί μακρόν μία συρρικνωμένη οντότητα.
Το όλο εκρηκτικό μίγμα, ελλοχεύει τον κίνδυνο ώστε να αποτελέσει το υλικό για τη δημιουργία μίας ιστορικής καταστροφής, το μέγεθος και τη διάρκεια της οποίας δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει.

Μπροστά λοιπόν στα μηνύματα παραχωρητικότητας, ανοχής και μεμψιμοιρίας, ή ακόμη χειρότερα, μπροστά στα μηνύματα ενός αχρείαστου φθηνού λαϊκισμού που κρύβουν ολοκληρωτικές διαθέσεις, και φυσικά εντός του τη δικαιολογία που χρειάζονται όσοι επιθυμούν τον πολιτισμικό μας και όχι μόνον έλεγχο, εμείς στον Οίκο του Θύρσου, αποφασίσαμε να μεταδώσουμε προς τους αναγνώστες μας, τη δική μας συμβολή και θέση απέναντι στα παραπάνω.

Ως Εθνικοί, μπορεί να έχει συνηθίσει ο μέσος πολίτης που έχει επίγνωση της ύπαρξης μας, να παρακολουθεί από εμάς κυρίως θέματα που έχουν χρονικό επίκεντρο εγγύτερα στην αρχαιότητα ή στα χρόνια που ο Ελληνικός Εθνισμός πάλευε για να επιβιώσει.
Για εμάς όμως, ο Χρόνος αποτελεί μία Σπείρα που επάνω στα σημεία της, κάθε γεγονός που είναι άξιο αναφοράς και βοηθά την επιβίωση του Ελληνισμού αποτελεί και καθήκον μας να το παρουσιάζουμε.

Έτσι και εδώ, σχετικά με τα γεγονότα του “1987”.
Προτιμήσαμε λοιπόν, να δώσουμε τον λόγο σε έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ένας από τους ανώνυμους πρωταγωνιστές των ημερών αυτών, και να μεταδώσουμε την αποφασιστικότητα και την υπερηφάνεια που κρύβει εντός της κάθε Ελεύθερη Ψυχή ως ένα ευμεγέθες αντίβαρο στις φωνές της ηττοπάθειας και της φθηνής μιζέριας που θέλουν να κυριαρχούν μονίμως.

Φυσικά, μιας και δεν είμαστε επουδενί επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ούτε σκηνοθέτες και τεχνικοί, η εργασία μας έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα και υπολείπεται σε φαντασμαγορικά ψηφιακά εφέ που κάποιος επαγγελματίας θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Ευελπιστούμε απλώς το υλικό και η συνέντευξη με τον κ. Νικόλαο Σαπουνά -τον οποίον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε κατά την διεξαγωγή του όλου εγχειρήματος - , να δώσει το ερέθισμα ώστε να ασχοληθούν, όπως αρμόζει, με το γεγονός, κάθε υπεύθυνος σε οποιονδήποτε τομέα θα μπορούσε. Και φυσικά, αν ο ο οποισδήποτε το θελήσει, είμαστε και εμείς παρόντες ώστε να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλή τηλεθέαση.
Για τον Οίκο Ελλήνων Εθνικών “Θύρσος”
Τμήμα Διαδικτυακών Εκδόσεων “Ιδεών Άντρον”

 
   
 
 
 
 

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί