English
 
 
"Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στον Αυτοκράτορα Ιουλιανό και στον Πλήθωνα Γεμιστό "

  25-26/06/"2014"

Ο Οίκος του Θύρσου, ολοκλήρωσε αισίως, τις φετινές εκδηλώσεις Τιμής στον Πνευματικό Ηγέτη μας, τον Αυτοκράτορα Ιουλιανό, και στον Πρόμαχο του Ελληνισμού, τον Γεμιστό Πλήθωνα.

Οι φετινές εκδηλώσεις Τιμής κ Μνήμης, είχαν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον Οίκο μας αλλά και για όσους συμμετείχαν σε αυτές μιας και πραγματοποιήθηκαν σε έναν πολύ πιο διευρυμένο κύκλο από τα προηγούμενα έτη.

Πιο συγκεκριμένα, με τη συμμετοχή ατόμων και Επισήμων Φορέων από την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό, από άλλες Εθνικές Ευρωπαϊκές Παραδόσεις, ο Οίκος μας, διοργάνωσε για πρώτη φορά, σε κεντρικό χώρο των Αθηνών, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, Διεθνές Συνέδριο, με γενικό Τίτλο: «Αυτοκράτορας Ιουλιανός – Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός: Η Έγερση των Εθνικών Παραδόσεων στην εποχή της Νεωτερικότητας».

Οι Εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν, κατά κοινή ομολογία από τους παριστάμενους, με κάθε επιτυχία, καθώς εκτός του κεντρικού θέματος το οποίο τίθεται σε πρώτο πλάνο διαρκούς ανάλυσης, ταυτόχρονα, δόθηκε η δυνατότητα στο να έλθουν σε ουσιαστική επαφή άτομα και Φορείς από Παραδόσεις της Ευρώπης, να συνυπάρξουν και να συζητήσουν, προσθέτοντας επί της δυναμικής που αναπτύσσεται διαρκώς στην κοινή μας προσπάθεια Υπεράσπισής τους.

Οι Φορείς που έλαβαν μέρος ήταν οι ακόλουθοι:


*  Θύρσος – Οίκος Ελλήνων Εθνικών (διοργανωτής) - Ελλάδα
    Εκπροσώπηση Ολομέλειας-Εισήγηση, από τον κ. Ευάγγελο Κιούση
Γ. Γραμματέα του Οίκου
    Παρουσίαση Συνεδρίου: κ. Όλγα Αυλωνίτη
    Θεατρικό: κ. Φίλιππος Βαβουλάκης
   
Τεχνικός ροής: κ. Αγγελική Κ.
   
Υπεύθυνη Υποδοχής: α) κ. Ελένη Ορνιθοπούλου β) κ. Γιώτα Παπουτσή
     Τεχνικός: Κατερίνα Αντόνοβα

*  Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων ΕθνικώνΕλλάδα. Εκπρόσωπος Εισηγητής ο κ. Βλάσης Ρασσιάς Γενικός Γραμματέας του ΥΣΕΕ.

*  
Odinic RiteΑγγλία. Εκπρόσωπος Εισηγητής ο κύριος Andrew Roberts Μέλος του Court of Gothar

*
Hellenismo Comunita Italiana – Ιταλία. Εκπροσώπηση/Εισήγηση από την κ. Daphne Varenya.  Ιδρύτρια του Οίκου

*
The Seeds of YggdrasilΙταλία. (Πολυμελής αντιπροσωπεία) Εκπροσώπηση/Εισήγηση από την κ. Indira Durmic. Ιδρύτρια του Οίκου.

Ακόμη συμμετείχαν ατομικά με Εισηγήσεις:

* Ο κ. Θωμάς Μαστακούρης – Νομικός και συγγραφέας - Ελλάδα
* Η κ.
Gwendolyn Taunton – Εκδότρια και συγγραφέας – Αυστραλία
* Ο κ.
Thor Einar Leichhardt – Ακαδημαϊκός κ συγγραφέας – Ιρλανδία/Κροατία

(Αναλυτικές παρουσιάσεις και αναφορές από το Συνέδριο μας, θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα και θα ανακοινωθούν από τον Οίκο μας εν ευθέτω χρόνο, μετά από επεξεργασία
του υλικού και των δεδομένων
).

 
Την δεύτερη ημέρα, στις 26 Ιουνίου, ο Οίκος του Θύρσου, από κοινού με τους εκπροσώπους όλων των Φορέων από το εξωτερικό, αποδώσαμε τις Πρέπουσες Τιμές κατά το ξημέρωμα, ακριβώς με την Ανατολή του Ηλίου όπου και Υψώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής Ιεροπραξίας η Σημαία του Αυτοκράτορα Ιουλιανού στον Άρειο Πάγο, και Τιμήθηκαν οι Αθάνατοι Θεοί και οι Ήρωες των Εθνισμών μας στις Μητρικές Γλώσσες του καθενός μας:
 Στην Ελληνική, στην Αγγλική, στην Ιταλική, καθώς και στην Ρώσικη γλώσσα επίσης από Εθνική της Σλαβικής Παράδοσης η οποία είναι ταυτοχρόνως και άξιο Μέλος του Οίκου του Θύρσου.

Το Τιμητικό διήμερο, ολοκληρώθηκε με το Οικογενειακό, λιτό Συμπόσιο που πραγματοποιείται κάθε έτος από τον Οίκο μας σε κεντρικό χώρο των Αθηνών. Μαζί με τα Μέλη του Οίκου του Θύρσου, αυτή τη χρονιά, κάθισαν ομοτράπεζοι μαζί όλοι οι Σύνεδροι που είχαν φυσική παρουσία την προηγούμενη ημέρα, καθώς επίσης συγγενείς και Φίλοι, σε πνεύμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης,  όπως αρμόζει στην Τίμηση της Μνήμης των Ηγετών του Ελληνισμού, αλλά και των Ηρώων όλων των Εθνισμών.

Εκ μέρους του Οίκου του Θύρσου, από όλα τα Μέλη μας είτε στην Αττική, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, όλους όσους ανταποκριθήκαν στις προσκλήσεις μας και παραβρέθηκαν στο Συνέδριό μας, πιστεύοντας ότι δεν υπήρξαν απλώς θεατές ως παθητικά παραβρισκόμενοι, αλλά αισθάνθηκαν όλοι ως ουσιαστικώς συμμετέχοντες.

Ελπίζουμε όλες οι Εργασίες να υπήρξαν χρήσιμες στις προσωπικές μελέτες και έρευνές τους αλλά και να σταθούν ως έμπνευση στο να πλαισιώσουν πιο δυναμικά τον κοινό Αγώνα για την Υπεράσπιση των αυθεντικών Εθνικών Παραδόσεών.
Εκφράζουμε την βαθειά ευγνωμοσύνη μας και τις ευχαριστίες μας για όλους τους Σύνεδρους που ταξίδεψαν από τις χώρες τους εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους για την αξία της διοργάνωσης ώστε να βρίσκονται μαζί μας αυτό το διήμερο, κάτι που είναι εύκολα αντιληπτό το πόσο δύσκολο είναι με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες, καθώς και όσους εργάστηκαν στο εξωτερικό για τη Συμμετοχή τους ως Σύνεδροι, αλλά και όλους όσους βοήθησαν καίρια για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς και όλους τους Έλληνες προσκεκλημένους Συνέδρους που ανταποκριθήκαν στην πρόσκλησή μας να είναι μαζί μας ως εισηγητές.


Πιστεύουμε ότι μία ακόμη διαδρομή με νέα δεδομένα και ευοίωνη ανοίχθηκε με τη πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας, και δίχως άλλο, σύντομα νέοι καρποί θα αρχίσουν να παράγονται από τις διεργασίες που ακολουθούν.


Τιμή και Μνήμη, Δόξα Αιώνια στους Θεούς και τους Ήρωες των Εθνών μας.
Δόξα και Ηλίου Στέφανος για τους Προμάχους και Εμπνευστές μας, τον Αυτοκράτορα Ιουλιανό, τον Φιλόσοφο Πλήθωνα Γεμιστό.
Οίκος Ελλήνων Εθνικών «Θύρσος»
Πατήστε τις παραπάνω εικόνες για μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφιών.


ΦΟΡΕΙΣ:


 

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί