English
  

"Από τη Συμμετοχή του Οίκου μας στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης"

  22/01/2018"

  Ο Οίκος μας, με εκπροσώπους του, όπως ανακοινώθηκε, παραβρέθηκε στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη την 21η Ιανουαρίου.
Φέροντας το πανό μας και τις Σημαίες μας, βαδίσαμε μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Διαμοιράστηκαν ανακοινώσεις του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών σε οικίες της πόλεως, πόρτα-πόρτα και σε οχήματα, και όχι ανάμεσα στο πλήθος των συμμετεχόντων της συγκεντρώσεως, καθώς σκοπός μας ήταν να παρέχουμε μία δυνατότητα πληροφόρησης για τις θέσεις των Εθνικών, με ηπιότερο τρόπο, όχι φωνασκώντας λαϊκιστικά, και σίγουρα, επιλέγοντας να μην «διεμβολίσουμε» τις θέσεις μας σε ένα εν πολλοίς ετερόκλητο πλήθος από κάθε γωνιά της Ελλάδος, το οποίο είχε συνέλθει για την υπόθεση της Μακεδονίας και ανάμεσα στο οποίο διακρίναμε κάθε δυνατή έκφραση.

Από πλέον μαχητικές πατριωτικές εκφράσεις, απλούς καθημερινούς πολίτες, κάθε είδους ενώσεις και σύλλογοι, (αθλητικοί, πολιτιστικοί, δικυκλιστών, αποστράτων αξιωματικών κλπ, καλλιτέχνες, τοπικοί φορείς και επαρχιακά σωματεία κλπ)καθώς βεβαίως, και χριστιανικά ορθόδοξα σωματεία (πολιτών και όλων των βαθμίδων κληρικοί), με τους οποίους και επιθυμούσαμε να διατηρήσουμε μία ορθή διακριτή απόσταση, αν και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν επετεύχθη καθώς, αντιμετωπίσαμε από σποραδικές μονάδες, είτε ειρωνική κριτική, είτε ακόμη και.. απόπειρα κατηχήσεως (…). Απαντήθηκαν κόσμια, δεόντως και άμεσα ως ήταν φυσικό και γρήγορα δόθηκε λήξη σε κάθε ανάλογη απόπειρα.

Κανείς δεν μπορεί φυσικά να αρνηθεί, και ούτε καλό θα ήταν να αποπειραθεί να δικαιολογήσει «χαριτολογώντας», τις κάμποσες παρουσίες που υπενθύμιζαν σε κάθε ευσυνείδητο και λογικό άνθρωπο το χάσμα πολιτισμού που οφείλουμε να εργαστούμε να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν και οι οποίες αποτελούν και την αγαπημένη δυσφημιστική φωτογραφική αναφορά των «απέναντι».

Επιλέξαμε να σταθούμε συνειδητά ως Εθνικοί,ως Πολίτες, σε μία υπόθεση που αφορά την Πατρίδα μας, με όλη την υπευθυνότητα που απαιτούν οι στιγμές αυτές.

Με πολύ εμφανή πλέον τον κίνδυνο σκληρής πολώσεως που καλλιεργείται πέραν της μικροπολιτικής κάποιων ιδιαίτερα μικρών ιστορικά, αλλά, και από πολύ μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, ακόμη και αν αποτελούμε για την ώρα μία μικρή και διακριτή κοινωνική ομάδα, ως Εθνικοί, επιθυμούμε να επιτελέσουμε το έργο μας, προς όφελος της Πατρίδος μας, του Εθνικού μας Πολιτισμού και αυτού που θεωρούμε ως πλέον ωφελιμότερου για τους Εθνισμούς της Ευρώπης, απέναντι στους πλέον, αδιακρίτως επιθετικούς νεωτεριστές, οι οποίοι έχοντας απολέσει και το τελευταίο πρόσχημα, επιθυμούν είτε μέσω φθηνού και εύκολου λόγου, αποδόμησης και έντεχνου λαϊκισμού, άλλοτε δεδομένης συκοφάντησης, ακόμη χειρότερα επιθετικού προσδιορισμού, να επιβάλλουν και όχι να πείσουν, την δική τους ατζέντα.

Για την ανάπτυξη του όλου θέματος, που μόνο επιγραμματικά θίγουμε στην ανακοίνωσή μας αυτή, θα επανέλθουμε σύντομα με νέο κείμενο υπό τη μορφή αρθρογραφίας.

Εν κατακλείδι, σε ένα τελικό άθροισμα, θεωρούμε ένα δεδομένο χρέος μας εκπληρωθέν,
σίγουρα χρήσιμο και διδακτικό για τον οργανωμένο Εθνισμό.

Οίκος Εθνικών Ελλήνων, «Θύρσος»Πατήστε τη παραπάνω εικόνα για μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφιών.

Click onto the picture for more.


 

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί