English
 


 
Ανακοίνωση 026/02-08-"2015"


Θέμα:
Κανένα καταφύγιο ή παραχώρηση στους "άγγελους της Λήθης"


  Ημερομηνία 02/08/«2015»

 Αναδημοσιεύουμε και συνυπογράφουμε κατά γράμμα την ανακοίνωση του Επισήμου Φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας σχετικά με τη δυσάρεστη, αλλά όχι και ασυνήθιστη ή πρωτόγνωρη, στάση αρχικής απόρριψης από το Ελλαδικό Κράτος, του αιτήματος των Ελλήνων Εθνικών, όπως πλήρως στοιχειοθετήθηκε και κατατέθηκε προς κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με όλα τα απαραίτητα νομικά δικαιολογητικά που καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, ώστε να αποκτηθεί –επιτέλους!- το καθεστώς της νομικής αναγνώρισης και προστασίας της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.

Καλούμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας, τα Μέλη του Οίκου μας, τους Φίλους καθώς και κάθε έναν Έλληνα που αισθάνεται ακόμη μη ακινητοποιημένος ή υπό αργία, να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο, την προσπάθεια που θα λάβει χώρα στο αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να ακυρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν και να μεταβληθεί, η ιστορικά τοξική, αρχική απόφαση του Πρωτοδικείου, που ουσιαστικά επιχειρεί να προσβάλει όχι απλώς την Ιστορικότητα της Ε.Ε.Θ., αλλά τολμά επιπλέον, με νομικίστικες και μάλλον αυθαίρετες δικαιολογίες, να προσπαθήσει να αυτό-ακυρώσει, και ίσως όχι τυχαία, την ίδια την Πολιτισμική συνέχεια του Έθνους.

  Καμία δικαιολογία από κανέναν, και κανένα απολύτως επιχείρημα δεν μπορεί να  ευσταθεί ως προς αυτό για να το προσπαθήσει.

  Όπως καμία δικαιολογία δεν θα ευσταθεί για όσους Έλληνες, που αυτοπροσδιορίζονται ως Εθνικοί, μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, για τη ματαίωση της απόπειρας φίμωσής μας, και δεν συνταχθούν από κοινού για το Σκοπό αυτόν.

  Αν το Ελλαδικό κράτος, το έχει πάρει απόφαση, εκτός του να παραμένει οικονομικό προτεκτοράτο και υπό πλήρης εξαρτήσεως υποζύγιο για κάθε έναν που το επιθυμεί σε αυτά τα χρόνια, επιπλέον να αυτοακρωτηριαστεί και πολιτισμικά, εμείς δεν πάει να πει ότι το δεχόμαστε, πόσο μάλλον να συνδράμουμε σιωπηλά ως προς τις καταθλιπτικές αποφάσεις του.

  Η Ιστορία τοποθετεί στα σκονισμένα ράφια της, μόνον όσους το επιθυμούν οι ίδιοι να σαπίσουν εκεί.

Οίκος Ελλήνων Εθνικών – «Θύρσος»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΣΕΕ:
ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΠΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΚΑΙ «ΕΘΝΙΚΗ»!

Ανακοίνωση 301/02.08."2015"

  Για μία ακόμη φορά, το «Ελληνικό» Κράτος απέδειξε ότι δεν έχει αποβάλει τα βυζαντινά και μεσαιωνικά «χούγια» του, και, αδυνατώντας να τιμήσει με αξιοπρέπεια τους δικούς του νόμους (επί του προκειμένου τον ν. 4301/2014), απέρριψε μέσω του Πρωτοδικείου του την υπογραμμένη από εκατοντάδες Έλληνες Εθνικούς αίτηση για να αποκτήσει επιτέλους νομικό πρόσωπο θρησκευτικού χαρακτήρα η προαιώνια, αυτόχθων και, παρά τους απηνείς διωγμούς από τον Χριστιανισμό, ιστορικά συνεχής έως τις ημέρες μας Ελληνική Εθνική Θρησκεία.

  Το πρόσχημα για αυτή την απόρριψη προσβάλλει ευθέως την νοημοσύνη και την ιστορική γνώση του μέσου μορφωμένου ανθρώπου: οι θρησκευτικοί όροι «Ελληνική Εθνική» και «Έλληνες Εθνικοί» προκαλούν, λέει, σύγχυση στο κοινό! Σε ποιο κοινό; Στο κοινό, που με δική του αποκλειστική ευθύνη το συγκεκριμένο Κράτος με την απροκάλυπτα κατηχητικού χαρακτήρα «παιδεία» του, το έχει αφήσει σε πλήρη μεσάνυχτα σχετικά με την Θρησκεία μας; Σχετικά με την Θρησκεία που πολλούς αιώνες πριν την ίδρυση του Χριστιανισμού, αλλά ακόμα και σήμερα, είχαν και εξακολουθούν να έχουν παλιά όλοι και σήμερα κάποιοι από τους Έλληνες, και βεβαίως αυτή δεν είναι ούτε «ειδωλολατρική», ούτε «παγανιστική», ούτε «δωδεκαθεϊστική».

Η παραδεδομένη Θρησκεία μας, καθιερώθηκε να αυτοπροσδιορίζεται ως «Ελληνική Εθνική» στην Τεργέστη το 1730. Έως τότε λεγόταν σκέτα «Ελληνισμός». Ο αυτοπροσδιορισμός της συνεπώς ως «Ελληνικής Εθνικής» έγινε ΠΡΙΝ την εμφάνιση της πολιτικής και νεωτερίστικης σημασίας της λέξεως «έθνος», που καθιέρωσε η Γαλλική Επανάσταση («la nation») και βεβαίως ΠΡΙΝ την ίδρυση του «Ελληνικού» Κράτους. Αν όμως είναι απλώς κωμικό το πρόσχημα της «σύγχυσης» (κάτι σαν να ζητάει ένας άθεος που ονομάζεται Χρήστος να μη λέγεται Χριστιανισμός ο Χριστιανισμός ή σαν να μην επιτρέπεται στον «Εθνικό Πειραιώς» να λέγεται έτσι για να μην προκαλείται «σύγχυση» πως είναι επίσημη ομάδα του κράτους), είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η απρόσμενη πολιτική και νεωτερίστικη ανάγνωση των αμιγώς θρησκευτικών όρων «Εθνική» / «Εθνικός» της ονομασίας μας.

Κατανοούμε βεβαίως πως η συγκεκριμένη ανάγνωση έγινε προφανώς αναγκαστικά, προκειμένου να ακολουθήσει η επίκληση της υποτιθέμενης «σύγχυσης». Όμως αυτό δεν αίρει το επικίνδυνο αυτής, καθώς το «απλό» πρόβλημα της στερήσεως του πρώτου και βασικού δικαιώματός μας να υπάρχουμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, μεταφέρθηκε σε λάθος πλαίσια, εντελώς άσχετα προς μία υπόθεση που είναι και παραμένει, το επαναλαμβάνουμε αυτό, καθαρά θρησκευτική. Μεταφέρθηκε σε πλαίσια που θα αποδειχθούν πολύ δυσάρεστα γι’ αυτό το ίδιο το «Ελληνικό» Κράτος, εάν δεν φροντίσει να έλξει γρήγορα – γρήγορα το ζήτημά μας έξω από αυτά.

Βεβαίως, ως συγκροτημένοι, νουνεχείς άνθρωποι, και πάνω από όλα πατριώτες, εμείς οι Έλληνες Εθνικοί δεν θα πυροδοτούσαμε ποτέ μια τέτοια ανωμαλία. Η «Ελληνική Εθνική Θρησκεία» πηγαίνει λοιπόν απλώς στο Εφετείο την υπόθεση της αναγνωρίσεώς της ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο κατά τον ν. 4301/2014 του οποίου πληροί ΟΛΕΣ τις προϋποθέσεις και γαλήνια αναμένει από το «Ελληνικό» Κράτος να τιμήσει, αυτή την φορά τουλάχιστον, τους δικούς του νόμους. Ειδικά όταν αυτό το ίδιο, επειδή ακριβώς της στερεί έως τώρα το θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, την έχει τα τελευταία χρόνια υποχρεώσει μέσω άλλου Υπουργείου του, άδικα και παράλογα και παρά τις αρκετές έγγραφες διαμαρτυρίες της, σε καταβολή πολλών χιλιάδων ευρώ ως (άκουσον, άκουσον!) «τέλος επιτηδεύματος».

Καλούμε όλους τους Συνέλληνες, όλους τους Έλληνες Εθνικούς, σε αυξημένη συσπείρωση γύρω από τον επίσημο φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας και σε επίσης αυξημένη εγρήγορση. Αγνοώντας το πρόσθετο κόστος σε ενέργεια και χρήμα, εμείς θα τιμήσουμε στο έπακρο το κάλεσμα των Θεών μας και των ψυχών των προγόνων μας, μέσα σε αυτή την άδικη, κουραστική και ψυχοφθόρα διαδικασία. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Θα δικαιωθούμε!


 
..
.


Επιτρέπεται η χρήση αυτών σε άλλους διαδικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει αναφορά, ενημέρωσή μας στο email που αναγράφεται στην αρχή της ανακοίνωσης και σύνδεση με το thyrsos.gr. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των περιεχομένων της ανακοινώσεως του thyrsos.gr για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός της διαδικτυακής.

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί