English
  
Σύμβολα

 
Το Δίγαμμα

• Αναγκαίος Πρόλογος:

Ακόμη ένα Έμβλημα- Σύμβολο του Οίκου μας, είναι και αυτό το οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω, αλλά με μία βασική διαφορά με οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα τα οποία αναφερθήκαμε ήδη.

Το συγκεκριμένο Σύμβολο στη μορφή αυτή δεν υπάρχει πουθενά αυτούσιο και είναι ένας δικός μας τρόπος να συνδυάσουμε συγκεκριμένα και απόλυτα αποδεκτά Σύμβολα, δημιουργώντας έτσι ένα αυτούσιο καινούργιο μετά από πολύ περισυλλογή και εξετάζοντας όλες τις πιθανές παραμέτρους που πιστεύουμε ότι οφείλαμε να αναλογιστούμε.

Όπως έχει γίνει κατανοητό σε κάθε μελετητή-αναλυτή-ερευνητή, η αμφίδρομη βιωματική σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα Σύμβολα είναι που δημιουργεί και την εξέλιξη στην Ερμηνευτική Τέχνη της Συμβολιστικής, σε παράλληλους πάντα Οδούς στην Ιστορική Διαδρομή. Δεν είναι δε, λίγες οι φορές και τα παραδείγματα που άτομα ή σύνολα ανθρώπων δημιούργησαν σε συνδυαστικές μορφές νέα εμβλήματα για να εκφράσουν και να αποδώσουν το επιθυμητό. Έτσι σε οικόσημα, σφραγίδες, ανάγλυφες παραστάσεις, αλλά και με διάφορους ακόμη τρόπους, έφτασαν αυτοί οι «νεωτερισμοί» μέχρι τις μέρες μας σε μία ιδιαίτερη διαδρομή, χτίζοντας τη σχέση των Ανθρώπων και των Συμβόλων με ότι αυτά εκφράζουν.

Ως εκ τούτου, στον καλοπροαίρετο αναγνώστη, ας γίνει απολύτως κατανοητό ότι με απόλυτη προσοχή και εντατική Εργασία ασχοληθήκαμε αρκετό διάστημα ώστε αυτό που παρουσιάζεται τώρα εδώ, να απέχει από «αποκρυφιστικού» τύπου σχεδιασμούς και μεσαιωνικές αντιλήψεις, και σίγουρα μόνιμα και μακριά από δεισιδαιμονικές ψευδοερμηνείες που εύκολα κατρακυλούν οι αρρωστημένες αντιλήψεις. Η Ένωση συγκεκριμένων Συμβόλων και ο Συνδυασμός τους σε Ένα, συμβαίνει επειδή αυτό αναδύθηκε αυτούσιο από εντός μας, δίχως εξαναγκασμό από το Έργο μας και τον κραδασμό της Ψυχής μας. Και πάλι σε αυτή τη περίπτωση, όπως και στις υπόλοιπες, δεν φέρουμε « εμπορικό σήμα κατατεθέν» αλλά σίγουρα φέρουμε τη Συνδυασμένη Δυναμική Συμβόλων που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Παράδοση αλλά και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή...

Ο αναγκαίος αυτός πρόλογος, αποτελεί μίαν άπαξ επεξήγηση ως συμπληρωματικής των όσων ήδη προείπαμε, απέναντι σε κάθε αδαή ή ακόμη χειρότερα στους πολύ εύκολα εβρισκόμενους συνωμοσιολόγους, ασθενείς τω πνεύματι, κακόβουλους, μισαλλόδοξους, επιτήδεια επικριτές, βαλτούς ή όχι μας είναι αδιάφορο, που συνήθως σπεύδουν να επιτίθενται σε ότι δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν έτσι και αλλιώς αλλά νοιάζονται μόνο για το φθηνό και πρόσκαιρό «εγώ «τους που ικανοποιούν λοιδορώντας και επικρίνοντας οτιδήποτε δεν ταιριάζει στα ανόητα και στραβοχυμένα καλούπια τους... Δεν θα ασχοληθούμε ότι και αν δηλώσουν οι παραπάνω φωνές (στα νόμιμα πλαίσια της ελευθερίας της άποψης), καθώς η παρουσία τους και μόνον μας είναι μη επιθυμητή και απορριπτέα.

Απευθυνόμαστε εκ προοιμίου πέραν από τους Εθνικούς, σε κάθε Ελεύθερα Σκεπτόμενο Άνθρωπο ανεξαρτήτου αυτοπροσδιορισμού του, και σαφώς απευθυνόμαστε σε όσους μη «δογματικούς» επιθυμούν τη διαδραστική σχέση και τον ευγενή γόνιμο διάλογο. Δεν πιστεύουμε δε ότι στα χρόνια που ζούμε μπορείς «έτσι απλά» να πείθεις ανθρώπους. Αντιθέτως. Γνωρίζοντας πολύ καλά ποιοι ελέγχουν τους μηχανισμούς πληροφόρησης και διάδοσης τους, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μαχόμαστε πρωτίστως για την επιβίωσή μας (ως Εθνικοί) σε ένα όλο και πιο εχθρικό για εμάς περιβάλλον. Ως εκ τούτου, δεν αισθανόμαστε ούτε τώρα και μάλλον δεν πρόκειται να αισθανθούμε ούτε μελλοντικά, καμία ανάγκη να απολογηθούμε για ότι αποφασίζουμε και πράττουμε.
Όποιος θέλει ας καταλάβει. Όποιος όχι, δεν θα καταβάλουμε άσκοπες προσπάθειες να τον μεταπείσουμε..

• Γενική Περιγραφή του Συμβόλου:

Το Σύμβολο, στην όψη του και μόνον δείχνει:
Στη κεντρική όψη του, το Δίγαμμα, το αρχαϊκό γράμμα της Ελληνικής Αλφαβήτου, το οποίο πλαισιώνεται από Φύλλα Δρυός. Στη κάτω κεντρική όψη του, διακρίνεται ο Ηλιακός Δίσκος, το Βασικό Έμβλημα-Σύμβολο του Οίκου μας . Τα χρώματα που το αποτελούν είναι το φυσικό πράσινο των φύλλων της Δρυός, το Χρυσό, το καφέ και ενίοτε και το μαύρο.

• Επεξηγήσεις για το κάθε Στοιχείο χωριστά:

Θα ξεκινήσουμε από τον Ηλιακό Δίσκο που βρίσκεται στην κεντρική κάτω όψη του, παραπέμποντας για όλες τις λεπτομέρειες στην αντίστοιχη καταχώρηση που έχουμε ήδη διαθέσιμη.

Συνεχίζουμε λοιπόν απευθείας για τα Φύλλα Δρυός.

Το δέντρο της Δρυός, είναι ένα Ιερό για τους Εθνικούς δέντρο. Για εμάς τους Έλληνες, είναι το Ιερό δέντρο του Αθανάτου Ζηνός. Η Δωδώνη με το Ιερό του Ζηνός, είναι πασίγνωστη για την Ιερή Βελανιδιά και τις Μαντικές Ιδιότητες της. Είναι ακόμη Ιερά τα δάση με τις Βελανιδιές, οι γνωστοί Δρυμώνες, καθώς κάθε δέντρο αποτελεί και την κατοικία μίας Δρυάδος, δηλαδή μίας Σεπτής Νύμφης. Η Θεολογία μας, δεν έχει συνδέσει τυχαία αυτό το Δέντρο με τις Θείες Οντότητες. Η Φυσική Δύναμη του Δέντρου, είναι τέτοια, ώστε του επιτρέπει να επιβιώνει έως και 800 χρόνια. Αλλά και οι καρποί της Δρυός, λόγω σχήματος-και όχι μόνον- είναι Σύμβολα Γονιμότητας και Καλοτυχίας. Οι ιστορίες για χρήσεις συμβολικές από τους Προγόνους μας με απεικονίσεις Φύλλων του Ιερού Δέντρου ή των καρπών του, είναι αρκετές αλλά δεν χρειάζεται να ειπωθούν επί του παρόντος.

Το Δίγαμμα, που είναι η κυρίαρχη όψη του Συμβόλου που αναλύουμε, είναι το έκτο (6) γράμμα της αρχαϊκής Ελληνικής Αλφαβήτου που μετέπειτα εγκαταλείφθηκε η χρήση του, όχι όμως δίχως να επιβιώσει η ηχητική του απόδοση σε διαλέκτους ή ακόμη και στην γραμματική με διαφοροποιημένο τύπο.

Εδώ χρησιμοποιείται καταρχήν ως Αριθμός. Δηλαδή το νούμερο 6.

• Χρήση του Συμβόλου στην Οργάνωση μας:

Είναι αντιληπτό στον καθέναν που παρακολουθεί τις δραστηριότητές μας, ότι τα αποτελέσματα των δράσεών μας, δεν εστιάζουν αποκλειστικά στις «εντός των τοιχών» υποθέσεις. Θεωρώντας ότι η Υπεράσπιση της Εθνικής μας Θρησκείας λαμβάνει χώρα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, και ότι η Υπεράσπιση ευρύτερα της Πολυθειστικής Κοσμοαντίληψης δεν είναι κάτι που αφορά μόνον τους Έλληνες αλλά όλους τους αφυπνισμένους Εθνικούς απανταχού, κινούμαστε πασιφανέστατα στη κατεύθυνση της ανοιχτής συνεργασίας και αλληλεγγύης με Εθνικούς άλλων χωρών και ειδικά της Ευρώπης με τους οποίους μας συνδέουν πολλά περισσότερα από ότι μας χωρίζουν.
Μπορεί η φύση των επιμέρους προβλημάτων να είναι διαφορετική ανά περίπτωση καθώς και η αντιμετώπιση που έχει κάθε Έθνος, αλλά η ουσία και ο στόχος είναι κοινοί. Η Παλινόρθωση των Ιδεωδών και της Κοσμοαντίληψης των Υγιών Κοινωνιών. Δηλαδή των Πολυθειστικών Αυτοχθόνων Παραδόσεων. Εστιάζουμε δε στην Ευρώπη καθώς την αισθανόμαστε ως κοινή Μητρίδα των Πολιτισμών μας και η συνεργασία ανάμεσά μας μπορεί να έχει πολύ γόνιμα αποτελέσματα με Ιστορικούς Δεσμούς να επικυρώνουν τις προσπάθειες μας.

Τα Σύμβολα που απαρτίζουν το αυτό που εδώ αναλύουμε, είχαν και έχουν σημασία και για τους Εθνικούς της Ευρώπης (και όχι μόνον) εκτός των Προγόνων μας. Η Εμβληματική Μορφή τους έχει καταπληκτικές ομοιότητες και ταυτόχρονα τις πολύ ορθές Εθνικές Ερμηνείες ανά χώρα συμφώνως με τα ειωθότα του λαού της. Έτσι, η χρήση τους και η Ερμηνεία τους είναι ανοιχτή και κοινώς αποδεκτή τόσο από εμάς ως Έλληνες, όσο και από τους υπόλοιπους Εθνικούς.

Και πάνω σε αυτή τη Λογική φέρουμε αυτό το Πολλαπλό Σύμβολο από το οποίο δεν στερούμε και δεν αρνούμαστε τις νοηματοδοτήσεις του από τα Αδέλφια μας και τις Αδελφές μας της Αλλοδαπής.

Με αυτή την κατατοπιστική και απαραίτητη διευκρίνιση για να υπάρξει κατανόηση παρακάτω συνεχίζουμε την αναφορά μας.

Η Δρυς και ως εκ τούτου Τα Φύλλα Δρυός, είναι Ιερά και αντιστοιχούν τόσο στον Ζευ, όσο και στον Odin/ Wotan.
Ο Ηλιακός Δίσκος είναι αναλυμένος ήδη για τη σημασία και τη χρήση του από κάθε άποψη.

Το Δίγαμμα, είναι ταυτόχρονα και ένας Ρούνος (Το Ιερό Αλφάβητο της Βόρειας Παράδοσης λέγεται Ρουνικό. Το ένα γράμμα λέγεται Ρούνος ή Ρούνα). Και συγκεκριμένα είναι ο Άνσζουζ (Ansuz). Η Σημασία που του αποδίδεται, είναι αυτή της Χρήσεως του Λόγου. Τόσο του απλού Προφορικού όσο και του Μυητικού. Αντιστοιχεί δε στον Θεό Odin. Τον Πατέρα των Θεών σύμφωνα με τη Κοσμοθεώρηση των Βορειοευρωπαίων Αδελφών μας.

Όπως πιο πάνω αναφέραμε ήδη, το Δίγαμμα είναι για εμάς τους Έλληνες δηλωτικό του Αριθμού 6. Συμφώνως με τη Πυθαγόρεια Παράδοση, το 6 είναι ο αριθμός που αντιπροσωπεύει και δηλώνει την Δικαιοσύνη, την Αρμονία και την Εξέλιξη.

Ο Θεός που άρχει επί αυτών ήταν, είναι και θα είναι ο Κοσμοκράτωρ Ζευς. Αυτός που δεχόμαστε και Του αποδίδουμε τις πρέπουσες Τιμές ως Πατέρα Θεών και Ανθρώπων.

Η περαιτέρω γραπτή αποσαφήνιση του Συμβόλου μας, πιστεύουμε ότι θα στερήσει από τη σκέψη του καθενός την δυναμική της διαδρομής που μπορεί να ακολουθήσει ώστε να το αντιληφθεί καλύτερα. Έως εδώ πιστεύουμε ότι ειπώθηκε ότι ακριβώς χρειαζόταν.

Πνευματικά Δικαιώματα
Copyright “2011” Θύρσος-Έλληνες Εθνικοί- Ευάγγελος Κιούσης
Απαγορεύεται κάθε χρήση των κειμένων για κερδοσκοπικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς.
Καθώς και η αναπαραγωγή τους με έντυπα ή άλλα μέσα χωρίς την έγγραφη άδεια από την
Οργάνωση Θύρσος-Έλληνες Εθνικοί και του συγγραφέως.
Επιφυλασσόμενοι κάθε Νόμιμου Δικαιώματός μας.
 

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί