English
  
Σύμβολα

 
Το κύριο Σύμβολο-Έμβλημά μας:

Ο Ηλιακός Δίσκος

Ο Ισοσκελής Σταυρός εντός Κύκλου είναι ένα αρχαϊκό σύμβολο που η γέννηση του χάνεται στα απροσμέτρητα βάθη των αιώνων. Χρησιμοποιείται ή έχει χρησιμοποιηθεί από όλα τα Ευρωπαϊκή Έθνη καθώς και Έθνη της Εγγύς Ανατολής, το Έθνος των Αιγυπτίων, των Ιθαγενών της Αμερικής. Ακόμη το φέρουν οι Μογγόλοι, οι Ιάπωνες, αλλά και οι Ινδοί και πλήθος ακόμη Εθνοτήτων. Δεν χρησιμοποιείται από Σημιτικής καταγωγής φύλα, ούτε τώρα ούτε κατά το παρελθόν, τουλάχιστο συμφώνως με τα δεδομένα της Αρχαιολογικής σκαπάνης και ιστορικής καταγραφής που έχουμε έως σήμερα.
Η ερμηνεία του με όλες τις διαφοροποιήσεις από Έθνος σε Έθνος, συνοψίζεται στις εξής βασικές εκδοχές ως:

1) Ηλιακό Σύμβολο, που παρουσιάζει την Δύναμη του Ήλιου και των στοιχείων του Πυρός (αστραπές, κεραυνοί κλπ στις τέσσερις κατευθύνσεις) στο Κοσμικό επίπεδο.
2) Των Κύκλο των Εποχών συμφώνως με τα Ηλιοστάσια και τις Ισημερίες.
3) Τον Τροχό της Ζωής και την Παλιγγενεσία συνδεόμενη συμβολικά με την κίνηση του Ήλιου στο Ουράνιο στερέωμα ( Αγκυλωτός Σταυρός)
4) Τη Γη ως Ιερή Οντότητα και τα τέσσερα Στοιχεία με τον Ουρανό που τη περικλείει
5) Απευθείας απεικόνιση ή φερόμενα Σύμβολα Θεοτήτων (Ηλιακής Φύσεως)
6) Σύμβολο Ανδρείας, Οικόσημο Φυλής ή/και Πολεμικής Κάστας
7) Τέλος αναγνωρίζεται και ως μυστηριακό Σύμβολο των φάσεων της Σελήνης αλληλεπιδρούσα στο επίπεδο της Γης.

Από τα χρόνια που πρώτο-χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο Σύμβολο-Έμβλημα, δηλαδή στα Αρχαϊκά-ή και ακόμη και πιο παλιά -, όπου και η Σημασία του δεν έχει διαφοροποιηθεί από την εξέλιξη επί των συστημάτων αξιών και τα Λατρευτικά πλαίσια που το αναδύσαν από το ασυνείδητο των ανθρώπων, λαμβάνουμε και εμείς τις αναφορές μας, το εγκολπωνόμαστε και τελικά το φέρουμε ως αυτό που τελικά είναι. Ένα Έμβλημα Θείο, Ηλιακό, Στοιχειακό, Λατρευτικό, Μυσταγωγικό, αυθεντικά Εθνικό κατά τα Πάτρια, ανθρώπινο και διαχρονικά ανεξίτηλο.
Οι μετέπειτα χρήσεις του, στα στάδια που από-ιεροποιήθηκε πλέον στη νόηση των λαών (ή καλύτερα της πλειοψηφίας), και κάθε κοινωνική ομάδα ή ο οποιοσδήποτε άλλος, το χρησιμοποίησε κατά το δοκούν, και ειδικά στο σήμερα όπου η Ιερότητα σέρνεται ακόμη και ως εμπορικό σήμα, ούτε μας αφορούν και φυσικά ούτε εμείς αφορούμε τέτοιες συνθήκες. Για εμάς ένα τέτοιο Έμβλημα, μια προσωποποίηση του Θείου Ηλίου, δεν δύναται να είναι ταυτόχρονα και σύμβολο άλλης χρησιμότητας από όποιες σύγχρονες τάσεις εκτός αν αυτές, διατηρούν εντός τους ατόφια την Ερμηνεία του και δεν αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του, αλλά αντιθέτως τα επικυρώνουν και τα επικαιροποιούν θέτοντας το Έμβλημα στην ουσιώδη του Διάσταση όπως του αρμόζει.

Θεοί που αντιπροσωπεύει ο Ισοσκελής Σταυρός εντός Κύκλου αντιληπτά προς την ιδιοσυγκρασία και τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις μας (Όχι το σύνολο των Ηλιακών Θείων Οντοτήτων) :

• Κατά την Εθνική μας Παράδοση: Ήλιος, Ζευς, Απόλλων, Γαία-Ουρανός (η Θεά σε ζεύξη με τον ήλιο ή ως Θείο ζεύγος με τον Ουρανό), Σελήνη, Υπερίων.
• Σκανδιναβική-Τευτονική Παράδοση: Wotan – Odin
• Κέλτικη Παράδοση: Taranis
• Ασσυριακή Παράδοση: Shamash
• Φινλανδική Παράδοση: Jumala, Kuu

Φυσικά ένα πλήθος ακόμη παραδειγμάτων που η αναφορά τους δεν απαιτείται από την παρούσα διευκρινιστική περί των Εμβλημάτων μας καταχώρηση μπορεί να προστεθεί στην ενδεικτική μόνο αυτή λίστα.

* Γιατί χρησιμοποιούμε ένα κοινό Σύμβολο- Έμβλημα με άλλες Εθνικές Παραδόσεις και δεν επιλέγουμε ένα «αυθεντικά και μόνον Ελληνικό»

Ένα πανίσχυρο Έμβλημα που έχει φορτιστεί ανά τους αιώνες με όλη την Ιερότητα και έχει λάβει χαρακτήρα από τα πολύ ιδιαίτερα κατά τόπους Εθνικά στοιχεία δεν μπορεί να θεωρηθεί «κοσμοπολιτικό». Αυτό όμως δεν αναιρεί τον Αρχετυπικό του χαρακτήρα που είναι κοινός για τα Έθνη στην Υγιή τους υπόσταση. Το ότι ανάδυσαν από το Ασυνείδητό τους μία Κοινή Όψη, αυτό είναι Φυσιολογικό και αναμενόμενο. Δεν υπάρχει όμως ταύτιση σε κάποιου είδους ιδεολογίας ή «εξ αποκαλύψεως αλήθειας», ή αντιγραφή από κάπου με απλώς τα αισθητικά κριτήρια κάτι που αποτελεί γνώρισμα της εποχής μας.
Θα το θέσουμε ξανά με άλλα λόγια. Η αναγνώριση των Φυσικών Νόμων και της Κοσμικής Τάξης, η Θεολογική ερμηνεία και απόδοσή τους με Σύμβολα εντός Υγειών Πολιτισμικά, και Πολιτιστικά κοινωνιών που απλώς αναγνώρισαν το αυτονόητο ζώντας κατά Φύσιν δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει στο δικό μας επίπεδο αντίληψης σε παράλληλη οδό με κάθε άλλο Έθνος- ειδικά στην Ευρώπη που αποτελεί την ευρύτερη όψη της Πατρίδας μας Πολιτισμικά και διαχρονικά- και ίσως ακόμη ειδικότερα πέρα από τον Περιμεσογειακό χώρο, με τους Σκανδιναβούς που δείχνουν να μας συνδέουν περισσότερα από ότι φαίνεται με μία πρώτη ματιά μελετώντας τις όψεις των Μυθολογιών μας.

Συμπερασματικά:
Ένα Ιερό Έμβλημα όπως ο Ισοσκελής Σταυρός εντός Κύκλου, δεν είναι απλώς ένα έμβλημα που επιλέξαμε ως «σήμα αναγνώρισης» μίας Εταιρείας, ενός Νομικού Προσώπου ή ενός συγχρόνου ιδεολογικού μορφώματος.
Η Αρχέγονη Εμβληματική Αρχετυπική Διάστασή του, αλλά και η ιδιαίτερη Εθνικά για τους Έλληνες Αξία και χρήση του, το καθιστά ένα Ολοζώντανο και Μυστηριακό Σύμβολο στην αποκρυσταλλοποιημένη του μορφή το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο πέραν όλων των άλλων και ως Λατρευτικό Σύμβολο αλλά και ως Οικόσημο της Κοινότητάς μας το οποίο φέρουμε με Τιμή και Υπερασπιζόμαστε ως έναν από τους Θεμέλιος Λίθους που πάνω αλλά και εντός τους, σφυρηλατήθηκε η Εθνική μας Παράδοση.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Ισοσκελή Σταυρού εντός Κύκλου σε επί μέρους στοιχεία και εμφατικά στη προέκτασή τους, για την Οργάνωση Θύρσος- Έλληνες Εθνικοί.

Εδώ αποσαφηνίζουμε άπαξ τη δική μας θέση για τον Ιερό Ηλιακό Δίσκο που χρησιμοποιούμε ως ένα από τα Εμβλήματα-Σύμβολά μας και τη Σημασία του για τα Μέλη και τους Φίλους της Οργάνωσής μας, στηριζόμενοι πάντα στις προαναφερόμενες κοινώς αποδεκτές έννοιες και διαπιστώσεις αλλά και στην αποκρυσταλλοποίησή τους στη Διαχρονία.

Ο Κύκλος
*Ο Κύκλος είναι ο Ουρανός,
* Είναι Το Φωτεινό περίβλημα του Ήλιου Πατέρα η Θεία Λάμψη Του
* Εκφράζει τη Δύναμη της Γης
* Είναι ο Ενιαυτός (ο Χρόνος με την Ορθή έννοια του και η κίνησή του)
* Είναι το Αιθερικό Πεδίο
* Είναι η σχηματική απεικόνιση της Ζωοδότριας Ενέργειας όλων των Παραπάνω

Ο Οριζόντιος Άξονας
* Είναι ο Άξονας Ανατολής-Δύσης με Διεύθυνση Δυτική ως κίνηση δυναμική
* Είναι το Σύνορο ανάμεσα στα Στοιχεία και ταυτόχρονα τεμνόμενο (με τον Κάθετο Άξονα) τα αναμιγνύει.
* Είναι το σημείο επαφής των Οριζοντίων άκρων του Ανθρώπου με τις Ενέργειες του Κύκλου σε Στατικότητα (τα άκρα).
* Είναι πάνω σε αυτό τον Άξονα που εντοπίζονται τα δύο πρώτα στοιχεία: Το Πυρ και η Χθων με τις Θείες Οντότητες που αντιστοιχούν και Επικουρούν επί αυτών.
* Είναι το επίπεδο της Γήινης υποστάσεως της Ζωής και της Εξελίξεως της

Ο Κάθετος Άξονας
* Είναι ο Άξονας Νότου-Βορρά με διεύθυνση Βόρεια και κίνηση Δυναμική
* Είναι το Σύνορο ανάμεσα στα Στοιχεία και ταυτόχρονα και ταυτόχρονα τεμνόμενο (με τον Οριζόντιο Άξονα) τα αναμιγνύει.
* Είναι η απεικόνιση της Πνευματικής Εξελίξεως από το κατώτερο στο Ανώτερο Επίπεδο (άνω Θρώσκω) και με Ανώτατο Φυσικό Επίπεδο, το Ηλιακό - Αιθερικό.
* Είναι πάνω σε αυτό τον Άξονα που αναγνωρίζουμε τα δύο επόμενα Στοιχεία. Τον Αήρ και το Ύδωρ με τις Θείες Οντότητες που αντιστοιχούν και Επικουρούν επί αυτών.
* Είναι το Σημείο επαφής των κάθετων άκρων του Ανθρώπου με τις Ενέργειες του Κύκλου σε Κίνηση (τα άκρα)

Οι δύο Άξονες από κοινού Τεμνόμενοι
* Είναι η Σύζευξη των δυναμικών Ενεργειών όλων των Στοιχείων
* Είναι η Αρμονική συνύπαρξη της Υλικής και Αιθερικής Υποστάσεως
* Είναι ο Κόμβος στην Πνευματική εξέλιξη κατά τη διάρκεια της Ζωής
* Είναι, η προς όλες τις κατευθύνσεις επέκταση της Δύναμης της Ηλιακής Θείας Ενέργειας και η ατελεύτητη Ισχύς της.
* Είναι η θέση του Ανθρώπου στο Κοσμικό επίπεδο. Περικλείεται δε, από το Αιθερικό επίπεδο (Κύκλος) και αλληλεπιδρά επί Αυτού

Ως Σύμβολο είναι η τελειότερη απεικόνιση της Αρμονίας του Σύμπαντος Κόσμου.

Πνευματικά Δικαιώματα
Copyright “2011” Θύρσος-Έλληνες Εθνικοί- Ευάγγελος Κιούσης
Απαγορεύεται κάθε χρήση των κειμένων για κερδοσκοπικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς.
Καθώς και η αναπαραγωγή τους με έντυπα ή άλλα μέσα χωρίς την έγγραφη άδεια από την
Οργάνωση Θύρσος-Έλληνες Εθνικοί και του συγγραφέως.
Επιφυλασσόμενοι κάθε Νόμιμου Δικαιώματός μας.

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί