English
  
Σύμβολα

 Περί των Εμβλημάτων και Συμβόλων του Οίκου Θύρσος -  Έλληνες Εθνικοί

Γράφει ο Julio Caro Baroja:
«Όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Άρης συμβολίζει τον Πόλεμο και ο Ηρακλής την Δύναμη (ανδρεία,
ρώμη), μπορούμε να το αρνηθούμε χωρίς συζήτηση.
Αυτό μπορεί να αποτελούσε κάποτε βάση αλήθειας για τους ρήτορες, για έναν ιδεαλιστή φιλόσοφο ή για μια παρέα σχολαστικών Ελλήνων. Αλλά για αυτόν που πραγματικά πίστευε σε αυτές τις Θεότητες και ήρωες της Αρχαιότητας ο Άρης αποτελούσε μία αντικειμενική πραγματικότητα παρόλο που αυτή η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που προσπαθούμε να φτάσουμε σήμερα. Ο Συμβολισμός κάνει την εμφάνισή του όταν οι Θρησκείες της Φύσης παρακμάζουν.»


Είναι απολύτως αναγκαίο λοιπόν να αναλογιστούμε τα λόγια του Βάσκου Ανθρωπολόγου καθώς θα αναφερθούμε στα σύμβολα που χρησιμοποιεί ο Οίκος μας.

Ο λόγος που τα φέρουμε, η χρησιμότητά τους και οι λόγοι που προωθούμε τη χρήση τους, τη διάδοση και την αποδοχή τους, ελπίζουμε στον επισκέπτη να γίνουν καλύτερα κατανοητοί με τις κάτωθι αναλύσεις και αναφορές.
Στη σημερινή εποχή, λίγοι άνθρωποι κατανοούν τη Παράλληλη Πορεία που ακολουθούν τα Αρχετυπικά Σύμβολα, ή τις ανάγκες για τον ενστερνισμό τους ή ακόμη και την αιτία για δημιουργία νέων ως αναδυόμενα από αδήριτες ανάγκες.

Αναγνωριζόμενα πλέον περισσότερο ως εμπορικά σήματα, πολιτικά εμβλήματα ή κάθε άλλη περίπτωση απολύτου επιδερμικής ερμηνείας τους και οπτικής τους, οι άνθρωποι χάνουν ένα σημαντικό και χρήσιμο πεδίο Σκέψης και Αντίληψης που μπορεί εντός του να πραγματοποιηθούν ή να εφορμήσουν Αλματώδεις Ενέργειες πάντα προς την Θετική Όψη της ζωής.

Ακριβώς η λανθασμένη προοπτική και αντίληψη είναι που γεννά τα δυσάρεστα όσο και πολλές φορές τραγικά γεγονότα επί μεμονωμένων περιπτώσεων ή σε Κοινωνικά Σύνολα στο πέρασμα της Ιστορίας.
Τα Σύμβολα που αναδύει από τον Ψυχισμό του ο άνθρωπος, έχουν την τάση τόσο να τον Φορτίζουν όσο και να φορτίζεται από αυτά.

Μπορεί ο καθένας να φέρει στη σκέψη του μετά από αυτά τα προλεγόμενα, πάρα πολλά παραδείγματα που επικυρώνουν τα λόγια μας.

Σκοπός αυτής της καταγραφής είναι να προσφέρουμε προφανώς θετικά στη συλλογιστική γύρω από την ερμηνεία και τη κατανόηση των Συμβόλων, οδηγούμενοι μέσα από τα ερμηνευτικά μονοπάτια των Προγόνων μας.
Εννοείται ότι δεν διστάζουμε να καταθέσουμε και να εγκολπώσουμε και τις προοπτικές μας, βάση πάντα των δικών μας Ερμηνευτικών Οδών προσπαθώντας ποτέ να μη ξεφεύγουμε από την Ορθή Λογική και Αντίληψη συμφώνως με την Πολυθεϊστική και Υγιή αντίληψη των Προγόνων μας Ελλήνων αλλά και γενικότερα των Ευρωπαίων Εθνικών που δια μέσου των αιώνων αλληλεπιδράσανε με τους Προγόνους μας αποδίδοντας ακόμη πιο εύστοχα ερμηνευτική αντίληψη επί Κοινών Συμβόλων.

Τέλος έτσι αποσαφηνίζουμε άπαξ και προς κάθε κατεύθυνση τις προοπτικές μας ώστε κάθε κακόβουλη επίθεση απέναντί μας για αυτά τα θέματα να έχει τις απαντήσεις που της αρμόζουν.
Εννοείται ότι κάθε καλή προαίρεση είναι όχι μόνον καλοδεχούμενη αλλά κα επιθυμητή.

Τα Ενεργητικά σύμβολα που χρησιμοποιεί ο Οίκος Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί είναι τα ακόλουθα:

* Ο Ηλιακός Δίσκος
* Το Τρίσκελον
* Ο Θύρσος
* Το Δίγαμμα (περιβεβλημένο από Φύλλα Δρύος)

                   


• Ένας ευρύτερος επίλογος

Πιστεύουμε ότι με την παρούσα Εργασία για την αποσαφήνιση των Συμβόλων-Εμβλημάτων μας, θα βοηθήσουμε τους καλόγνωμους Φίλους, να αντιληφθούν την Δύναμη που απορρέει όχι μόνον από αυτά αλλά και γενικότερα από την ύπαρξη αυτών των πραγματικά ζωντανών Μορφών που ακολουθούν τον άνθρωπο στο διάβα του στην Ιστορία.
Ίσως περπατήσαμε «σε λεπτό πάγο» μιας και οι άρρωστοι και ανώμαλοι πάντα «καραδοκούν», αλλά δεν κρύβουμε κανέναν πραγματικό φόβο.

Κάποιοι χυδαίοι, συνεχίζουν στο σήμερα να το σπιλώνουν και να "φορτώνουν" το μίσος που οι ίδιοι κρύβουν στη ψυχή τους, για πολιτικούς λόγους. Οι ολοκληρωτισμοί, δεν έχουν καμία θέση, μα καμία θέση στην Ελληνική Θρησκεία. Ο Σεβασμός στη Ζωή και στη διαφορετικότητα, ο Ανθρωπισμός, είναι παράγωγα της Ελληνικής Θρησκείας. Ποτέ το μίσος, ποτέ ο φανατισμός.

Τα Σύμβολα θα επαναλάβουμε για μία ακόμη και τελευταία φορά, αναδυθήκαν από μία Αναγκαιότητα και όχι μία εγωιστική σκοπιμότητα κάποιου, κάπου, κάποτε. Ως εκ τούτου πέραν από την ερμηνευτική απόδοσή τους που κατά τόπους έχουν- και έτσι πρέπει, οφείλουμε εμείς οι Εθνικοί να υπερασπιστούμε την Αρχετυπική τους Υπόσταση η οποία υπεράσπισή τους θα λάβει χώρα όχι επειδή αυτά κάθε αυτά «κινδυνεύουν», αλλά επειδή η λάθος χρήση τους, σημαίνει λάθος προσλαμβάνουσες παραστάσεις δικές μας, άρα και αντίθετα αποτελέσματα από τα όποια προσδοκώμενα έχουμε κατά νου σχεδιάσει.

Τέλος, ως μέρος των Σεβασμάτων της Εθνικής μας Παράδοσης (ή των Εθνικών μας Παραδόσεων αν συζητούμε σε ευρύτερη κλίμακα) είναι χρέος μας η τοποθέτησή τους εντός των πλαισίων που τους Αρμόζει, στερώντας από την όποια μισαλλοδοξία ανεξαρτήτου χρόνου και ιδεολογικής –δογματικής προελεύσεως, άλλη μία ευκαιρία να αποπειραθεί να ατιμώσει την Ιστορική μας Μνήμη και την Εθνική μας Παράδοση.

Μαχόμαστε Υπέρ της Μνήμης, Υπέρ των Θεών και του Έθνους μας!

Χαίρεται Αθάνατοι Θεοί, Αιέν Αιόντες! Πνευματικά Δικαιώματα
Copyright “2011” Θύρσος-Έλληνες Εθνικοί - Ευάγγελος Κιούσης
Απαγορεύεται κάθε χρήση των κειμένων για κερδοσκοπικούς ή δυσφημιστικούς σκοπούς.
Καθώς και η αναπαραγωγή τους με έντυπα ή άλλα μέσα χωρίς την έγγραφη άδεια από τον
Οίκο Θύρσος-Έλληνες Εθνικοί και του συγγραφέως.
Επιφυλασσόμενοι κάθε Νόμιμου Δικαιώματός μας.

© Πνευματικά Δικαιώματα "Θύρσος" Έλληνες Εθνικοί